MEDITATION

HVORFOR MEDITERE?

Vi er i dag udfordret fysisk, mentalt og spirituelt som mennesker. Vi skal tilpasse os den digitale teknologi, større informationsmængder, stigende krav til både sundhed, familieliv og karriere, nye måder at arbejde på, tidspres og usikkerhed for vores egen og verdens fremtid.

Mennesker viser i stadig større grad tegn på, at de har svært ved at tilpasse sig den nye virkelighed. Vi udvikler sygdomme, der udspringer af stress såsom allergier, mave/tarm- og hjerte-kar-sygdomme, angst og depression bare for at nævne en lille håndfuld. Det er alt sammen et tegn på, at vores sind og bevidsthed er under pres. Vi mister simpelthen mennesker, som ikke kan følge med.

De nye omstændigheder stiller også krav til arbejdspladserne, som har et større ansvar, når det kommer til at håndtere medarbejdernes trivsel. En organisation har i dag et ansvar for at tage vare på deres ansatte, så de har det godt og kan bevare deres menneskelighed.

Sundhedsprogrammer, øget interesse og forståelse for velvære og sund levevis bliver mere og mere udbredt og er en nødvendig prioritering i vores liv, hvis vi skal kunne tilpasse os de nye omstændigheder fysisk.

Men hvor finder vi den personlige kraft til at imødekomme tidens mentale og spirituelle udfordringer? Hvor finder vi tid, værktøjer og ro til egenomsorg og til at være med os selv?

Det gør du blandt andet ved at meditere.

Når vi bruger sætningen Mediter med hjertet – stå stærkt i dig selv, er det ikke bare en floskel. Det er en kendsgerning, som er støttet af de seneste års videnskabelige forskning.

Heartfulness Meditation er en sublim teknik til mental træning af hjernens parathed til omstilling. Det forbereder evnen til ny indlæring, intuitiv forståelse og inspiration. Og det er netop det, tilpasning handler om.